V současné době se děje něco, co asi všichni předpokládali, no i přesto se jedná o netradiční záležitost: Československá socialistická republika přestala být aktivní. Přitom úmluva, kterou sama předložila říká, že mikronárod se počítá oficiálně za zaniklý v případě, že není půl roku aktivní!

Předseda federálního shromáždění ČSSR František Otta Šindelář dnes sestavil vládu, do které přizval i opozičního předsedy Demokratické strany Radka Osucha. Ten tuto nabídku odmítl!

Přejeme upřímnou soustrast všem, kterým zemřeli blízcí při teroristickém útoku na Vánočních trzích v Berlíně a chtěli bychom se omluvit za neaktivitu v rámci tohoto útoku.

Přesně před dvěma dny jsme byly z "disciplinárních důvodů" (můžete si povšimnout, že prosazování opravdové demokracie a svobody slova je disciplinární důvod k vyloučení). Důvod vyhození byl prostý. Prezident Otta Šindelář prostě nesnesl kritiku na socialistický systém vlády. Celý tento zmatek vyvolala hádka, která byla způsobena aktivní cenzurou...

Denodeně slyšíme, že Československá socialistická republika je demokratický stát zastupující "vůli dělnického lidu" a reprezentující právní a demokratické principy. Je tomu skutečně tak?

Dnes, tak jako každým rokem se koná oslavování pádu komunismu a příchod demokracie. Přesně před 27 roky se konala sametová revoluce. Tisíce rozvášněných občanů (zejména studentů) vyšlo do ulic, aby projevilo svůj nesouhlas s tehdejším režimem. Co však revoluce přinesla a co si vzala? A jaké je stanovisko DS k tomuto převratu?

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky